آنژیومیولیپوم
۴.۱
(۱۸۸)

فهرست

تومورهای خوش خیم کلیه :


شایعترین تومور خوش خیم در کلیه آنژیومیولیپوم است . آنژیو یعنی رگ و میو یعنی ماهیچه و لیپوم یعنی چربی . یعنی توده ای که حاوی این سه جزء می باشد.
آنژیومیولیپوم تومورهای خوش‌خیم کلیه و به ندرت اندام‌های دیگر است
علت دقیق آن مشخص نیست، اما محققان احتمال داده‌اند که جهش ژنتیکی ممکن است مسبب آن باشد
این تومورها معمولا بی علامت هستند و بصورت اتفاقی در تصویربرداری های شکم دیده میشوند . علامت ها معمولا وقتی پیدا میشوند که خونریزی در توده اتفاق بیفتد .

نشانه‌ها

نشانه‌هایی که ممکن است دیده شوند:
درد ناگهانی (درد کمر و یا درد پهلو)
حالت تهوع
استفراغ
کم خونی
فشار خون
بیماری مزمن کلیوی
شوک (حدود ۲۰٪ از بیماران که علائم را نشان می دهند، شوک ایجاد می کنند)

تشخیص

آنژیومیولیپوم معمولا با کمک سی تی اسکن، اسکن MRI و سونوگرافی تشخیص داده می شود. گاهی اوقات زمانی که بیمار برای سایر مشکلات پزشکی مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرد این تومورها پیدا می‌شوند.
اگرچه جلوگیری از آنژیومیولیپوم‌ها غیرممکن است، خطر ابتلا به علایم و یا تهدید زندگی را میتوان با استفاده از تکنیکهای دارویی و آمبولیزاسیون کاهش داد.

دکتر مجید صفوی متخصص اورولوژی ، کلیه و مجاری ادراری است . شما عزیزان می توانید جهت برقراری تماس بعد از ساعت ۴ بعداظهر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.

  • ۸۸۱۹۰۷۹۴ – ۵۵۷۳۷۱۹۵

درمان


در موارد تومورهای کوچک و بی علامت نیاز به درمان نیست و بیمار تحت نظر قرار میگیرد . در مواردی که تومور ۴ سانتیمتر یا بیشتر باشد بهتر است درمان انجام شود.
این تومور را می توان با دارو everolimus (Afinitor) که توسط مسدود کردن پروتئین انسانی پروتئین rapamycin (mTOR) کار می کند، تحت تاثیر قرار داد تا بر بسیاری از فرآیندهای دخیل در رشد سلول تاثیر بگذارد.

درمان دیگر آمبولیزاسیون (تکنیکی است که در آن، رگهای خونی تومور بسته می شوند) است؛ این تکنیک می تواند پیشگیرانه باشد و در آنژیومیولیپوم ها با ۴ سانتیمتر قطر یا بزرگتر برای کاهش خطر خونریزی (پارگی رگ) پیشنهاد می‌شود
برخی از بیماران ممکن است نیاز به حذف کلیه داشته باشند.

بیماران مبتلا به تومورهای کوچک و بدون علامت، باید به طور منظم برای پیگیری و اندازه گیری اندازه تومور اقدام کنند. زیرا در برخی موارد ممکن است سرعت رشد آن به حدود ۴ سانتیمتر در سال برسد

این مطلب چقدر مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی یک ستاره کلیک کنید ( از راست به چپ)

میانگین امتیاز: ۴.۱ / ۵. تعداد رای ۱۸۸

اولین رای دهنده باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4 × دو =