
تومور آلت
بیشترین میزان وقوع تومور آلت در افراد دهه ۶ است . بیشترین شیوع در میان آفریقایی ها و هم چنین مردم آمریکای جنوبی وجود دارد . ۲۰ درصد ضایعات بدخیمی کارسینوس پنیس است .
دکتر مجید صفوی متخصص اورولوژی ، کلیه و مجاری ادراری است . شما عزیزان می توانید جهت برقراری تماس بعد از ساعت ۴ بعداظهر با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید.
- ۸۸۱۹۰۷۹۴ – ۵۵۷۳۷۱۹۵
کارسینوس پنیس به ندرت در کودکان ظاهر می شود . بهداشت ضعیف و نامناسب اولین فاکتور اتیولوژیک مرتبط با تومور آلت است . در مردانی که ختنه نشده اند اسمگما در زیر Foreskin ساخته و جمع شده و سبب تحریک مزمن می شود که در نهایت به سمت ایجاد کارسینوما پیش می رود . ثابت شده است که ویروس انسانی پاپیلوما در ارتباط با کارسینوم پنیس است .

موارد عفونت های ساب کلینیکال HPV شایع است مخصوصا در مردانی که همسران آن ها سابقه کارسینوم سرویکس یا درجا دارند . بیماری بوون و اریتروپلازی کویرات با قرمزی گلنس و شفت ظاهر می شوند . کارسینوم سلول اسکواموس شایع ترین نوع بوده که شامل اکثریت موارد تومور آلت است . معمولا از گلنس منشا گرفته و سپس پره پوس و شفت را درگیر می کند . ممکن است در ظاهر به صورت پاپیلاری یا زخمی شکل باشد . نواحی کوچک سفتی – اریتم – زخم – ندول های کوچک و رشد اگزوفیتیک روی پنیس .
بررسی آزمایشگاهی معمولا نرمال است مگر آنمی و لکوسیتوز ثانویه به بیماری مزمن یا پخش شدن عفونت های لوکال .
در ۲۰ درصد بیماران هایپر کلسمی دیده می شود که می تواند با حجم بیماری مرتبط باشد .
بررسی های مناسب برای متاستاز شامل CXR – اسکن استخوان و سی تی اسکن شکم و لگن است . تمامی موارد مذکور برای تعیین درجه و میزان گسترش کنسر انجام می گیرد .
شانکر ثانویه به عفونت سیفیلیس به صورت زخم بدون درد روی گلنس و شفا ظاهر می شود . شانکرویید به صورت زخم دردناک ظاهر شده و بیمار باید از نظر هموفیلوس بررسی می شود . آکومینوتا کوندیلوماتا زخمی با ظاهر خوشه انگور بوده که با بیوپسی تشخیص داده می شود .
مرحله اول : تومور محدود به گلنس یا پره پوس
مرحله دوم : درگیری شفت پنیس
مرحله سوم : متاستاز قابل درمان به لنف نوداینگوینال
مرحله چهارم : گسترش به خارج شفت همراه با متاستاز غیر قابل درمان به لنف نودهای اینگوینال .
درمان تومور آلت
اگر بیمار ختنه نشده است و ضایعات روی پره پوس است ختنه ممکن است مفید باشد .
برای ضایعات سطحی کرم موضعی فلورواوراسیل ممکن است مناسب باشد .
رادیوتراپی نیز یک درمان ممکن برای ضایعات سطحی بوده که سبب حفظ عملکرد نعوظ شده و احتمال پاسخ به درمان در آن بالا است .
اندیکاسیون های درمان با رادیوتراپی شامل توده های کوچک تر از ۳ سانتی متر – سطحی – ضایعات اگزوفیتیک یا غیر تهاجمی کنسر روی گلنس یا سولکوس کرونال است .
بیماران در معرض ریسک بالا برای فیستول و تنگی اورترال هستند .
اگر ضایعات روی گلنس یا شفت بوده و تهاجمی باشد این ناحیه باید به طریق پنکتومی نسبی یا کامل که درمان استانداردی است خارج شود . برای برداشت کامل کنسر باید در حاشیه حدود ۲ سانتی متر بافت را بیشتر برداریم . در غیر این صورت احتمال عود افزایش می یابد .
بزرگی لنف نودها الزاما برابر با متاستاز نیست . در ۵۰ درصد موارد بزرگی به خاطر التهاب بوده و ناشی از تهاجم کارسینوم نیست .
ضایعه اولیه باید درمان شود و ۴ الی ۶ هفته نیز آنتی بیوتیک تراپی برای لنفادنوپاتی اینگوینال توصیه می شود .
اگر التهاب باقی بماند دایسکشن لنف نودهای ایلیواینگوینال باید انجام گیرد .
برخی خدمات دکتر مجید صفوی متخصص اورولوژی عبارتند از :
راههای ارتباطی :
- ایران ،تهران ، میدان ونک ، خیابان گاندی ، خیابان ۲۵ ، پلاک ۱۲ ، طبقه ۲
- ۸۸۱۹۰۷۹۴ – ۵۵۷۳۷۱۹۵
- پیج اینستاگرام